Ooit waren jouw opa’s en oma’s ook kinderen, net als jij. Dat was héél vroeger. En toen kwamen jouw papa en mama. Ook zij waren vroeger kinderen. En toen zij groot waren kwam jij. Oh nee, eerst je broer. En later nog je twee zusjes. En toen was er een hele grote familie waar jij er eentje van bent. Bijzonder hè?

In deze kunstles gaan de leerlingen van groep 1, 2 en 3 bewust aan de slag met hun familiestamboom. Hoe zagen jouw vader en moeder er vroeger uit? En opa en oma? En hoe zit dat met de vader van jouw moeder of de zus van jouw vader? Met oude foto’s, tekeningen, namen en verhalen en allerlei 3D-materialen maken de leerlingen een bijzondere familieketting.

Voor wie
groep 1-3
Duur
75 minuten
Wanneer
in overleg
Waar
op school
Prijs
€ 65,00 excl. materiaal- en reiskosten

Kinderboekenweek 2020 – Kunstlessen voor groep 1-8  
In de Kinderboekenweek –  30 september tot en met 11 oktober 2020- werken boeken als echte tijdmachines. Aan de hand van boeken keren de leerlingen in onze kunstlessen terug in de tijd en leren van alles over de tijd van de opa’s en oma’s tot nu (groep 1-2), de middeleeuwen (groep 3-5) én de tijd van de burgers en stoommachines (groep 6-8). Daarna verwerken de leerlingen hun kennis tot een fantasievol kunstwerk. Gaan jullie mee tijdreizen? 


@