Helemaal aan de rand van Zwolle ligt een geheimzinnig landgoed vol met spannende beelden: de Anningahof. De man achter het beeldenpark is Hib Anninga. Elk jaar tovert hij zijn landgoed om tot een plek waar het neusje van de zalm op het gebied van moderne Nederlandse beeldhouwkunst te zien is. Tussen het vele groen en de waterpartijen komen de beelden prachtig tot hun recht, en omdat er ieder seizoen nieuwe beelden te bewonderen zijn, ben je eigenlijk nooit uitgekeken. Nieuwsgierig? Kom het samen met je leerlingen Meemaken op locatie!

Meemaken op locatie – de Anningahof is een boeiend lespakket van drie lessen, geschikt voor alle groepen van het basisonderwijs. Kern van het lespakket is een bezoek aan de Anningahof. Onder leiding van kunstcollectief ZoGemaakt gaan de leerlingen op ontdekkingstocht door het beeldenpark. Aan de hand van actieve zoek-, kijk- en denkopdrachten beleven zij de beelden op een nieuwe en spannende manier.
Behalve het bezoek aan de Anningahof, bestaat het lespakket uit een voorbereidende les en een verdiepende les. Zowel de voorbereidende als de verdiepende les – die op school plaatsvinden onder leiding van de leerkracht – worden begeleid door inspirerend les- en filmmateriaal.

Wie
groep 1-8
Duur
les 1 30 minuten, les 3 60 minuten, het bezoek aan de Anningahof is 90 minuten
Wanneer
eind mei – eind oktober 2020
Waar
op school en De Anningahof
Prijs:
€ 150,00 inclusief lesmateriaal voor 3 lessen

Meemaken op locatie
Het nieuwe kunst- en cultuurproject Meemaken op locatie is ontwikkeld door Stadkamer i.s.m. Jolan van de Waeter met als doel basisscholen uit te nodigen om, begeleid door boeiend lesmateriaal, de vele culturele locaties die Zwolle rijk is te ontdekken.


@