Onze 3-in-1 pakketten zijn leuke en leerzame lessenseries, waarin kinderen net wat dieper in een onderwerp duiken. In de lessen doen de leerlingen kennis op over het thema, maar doen daarnaast ook een heleboel andere vaardigheden op. In de lessen zoomen wij altijd in op creativiteit of het creatieve denken, naast andere 21e eeuwse vaardigheden als samenwerken, probleemoplossend denken en … Uiteraard zijn de lessen vooral spelenderwijs en spannend, omdat alle interesse van kinderen begint met het ‘gewoon leuk vinden’.

De lespakketten bestaan uit drie lessen. Eén van de lessen wordt begeleid door ZoGemaakt, de andere twee lessen verzorgt de leerkracht zelf. Voor deze lessen kan de leerkracht gebruik maken van een gratis lesbrief. Voor elke bouw is er een lespakket. Dit jaar sluiten de pakketten aan bij verkeer, taal of kunst.

GROEP 1 – 3

Op weg

In deze lessen gaan de leerlingen van groep 1 t/m 3 op weg. Met de fiets, lopend, in de auto of met de trein. Welke voertuigen zijn er eigenlijk allemaal en wie kan ze tekenen? En welke wegen zijn er allemaal? Kunnen we een mooie weg bouwen? Met bruggen, rivieren, de zee, fietspaden en wandelpaden? En als de weg klaar is, zullen we dan zelf een fantasievoertuig bedenken (én maken) waarmee je zelf kunt rijden? Zullen we de kunst eerst eens afkijken van kunstenaars? Kijk maar, en daarna maak je de mooiste rijdende voertuigen van de wereld. Oei, wat zal dat allemaal worden. Verkeersdrukte, maar dan leuke!

Wie: groep 1-3
Duur: les 1 en 3 zijn 45 minuten, les 2 is 75 minuten
Wanneer: hele seizoen in overleg
Waar: op school
Prijs: € 85,00 inclusief lesmateriaal

GROEP 3 – 4

Letters

In deze lessenserie worden taal en kunst aan elkaar gekoppeld. In drie leuke en leerzame lessen werken leerlingen met letters, woorden en taal en met verschillende spannende materialen en technieken.

Elke les heeft een verschillende invalshoek. In de eerste les gaan de kinderen in hun eigen omgeving – op school of buiten – op zoek naar lettervormen. In de tweede les fantaseren ze hele bijzondere lettervormen. Gelaagdheid en bijzondere vormen zijn het resultaat. In de derde les toveren de kinderen hun favoriete letter om tot een echt letterdier. De lessen sluiten aan bij taalonderwijs en zijn ook heel geschikt voor minder taalgevoelige kinderen.

Wie: groep 3-4
Duur: les 1 en 3 zijn 45 minuten, les 2 is 75 minuten
Wanneer: hele seizoen in overleg
Waar: op school
Prijs: € 80,00 inclusief lesmateriaal

GROEP 5 – 6

Verzamel(d)ingen

Dit lespakket bestaat uit twee lessen waarin kunst en natuur een leuk en leerzaam een-tweetje aangaan. In de eerste les gaan de leerlingen op een spannende buurtsafari en wordt onder leiding van natuurgids Bernadet van der Veen van alles ontdekt, bekeken en verzameld. In de tweede les, onder leiding van ZoGemaakt, vormt deze verzameling het uitgangspunt voor een teken- en schilderles waarin de kinderen hun verzameling nauwkeurig vastleggen.

Wie: groep 5-6
Duur: 2 x 60 minuten
Wanneer: in het voorjaar en najaar
Waar: rondom en op school
Prijs: € 100,00 inclusief lesmateriaal

GROEP 7 – 8

Stad van boven

Drie lessen waarin de leerlingen hun eigen stad op een andere manier ontdekken en beleven. In de eerste les bekijken en vergelijken de leerlingen plattegronden van Zwolle. In de tweede les staat een stadswandeling door de Diezerstraat op het programma. In de derde les tekenen de leerlingen als creatieve cartografen van de toekomst in groepjes hun eigen stadsplattegrond.

Wie: groep 7-8
Duur: les 1 en 3 zijn 60 minuten, les 2 is 90 minuten
Wanneer: hele seizoen in overleg
Waar: op school en de wandeling in de binnenstad
Prijs: € 110,00 inclusief lesmateriaal


@