ZoGemaakt

Facebook Twitter
Atelier Vlieger 3

Over ZoGemaakt

ZoGemaakt bedenkt en geeft kunstlessen voor het basisonderwijs, zowel ónder als ná schooltijd.

Het Team

ZoGemaakt is een samenwerkingsverband tussen kunstdocenten Simone van der Meulen, Monica Sierat, Maaike ter Harmsel en Marjolein Verbruggen. We zijn allemaal afgestudeerd aan de kunstacademie en/of docentenopleiding beeldende kunst en hebben een grote passie voor Kunst, maar ook voor lesgeven.

Simone van der MeulenMaaike ter HarmselMonica Sierat

Simone van der Meulen

‘Juf, ik heb GOUD gemengd!’ Hoe vaak ik deze woorden al gehoord heb weet ik niet, maar het blijft een magisch moment. De ontdekking van iets nieuws, iets moois wat het kind zélf heeft gemaakt. Voor mij zit de lol van het lesgeven in het uitdenken van de weg waarlangs ik de kinderen mee wil nemen – met materialen, technieken en/of thema's - waarbij altijd ruimte overblijft voor het kind (en mij!) om nog allerlei ontdekkingen te doen. Naast ZoGemaakt werk ik ook in opdracht voor Quintus in Kampen, het Muzisch Centrum in Emmeloord, Doomijn en het Historisch Centrum Overijssel.

Maaike ter Harmsel

In 2010 ben ik afgestudeerd als docent beeldende kunst in Zwolle. Ik werk met veel plezier op het voortgezet onderwijs in Almelo, waar ik tekenen, handvaardigheid, CKV en kunstgeschiedenis geef. Daarnaast werk ik graag met kinderen van 4 -12 jaar. Jonge mensen inspireren mij met hun prachtige, vaak vrije en kleurrijke kunst. Vaak bekijken we het werk van kunstenaars. Het zijn vaak mooie en interessante gesprekken. Kortom, werken met kunst en kinderen is zo uiteenlopend; een leuker vak bestaat er niet!

Monica Sierat

Sinds de kunstacademie in Arnhem heb ik vele wegen in het kunstonderwijs bewandeld. Ik ontwerp kunstlessen en -projecten voor het basisonderwijs vanuit een jarenlange praktijkervaring. Met even groot plezier neem ik kinderen, jongeren, studenten of leerkrachten mee op avontuur; het is de ‘vondst’ waar het om draait! Behalve voor ZoGemaakt, ben ik werkzaam op de onderwijsafdeling van het Muzisch Centrum in Emmeloord en met enige regelmaat geef ik les aan studenten van de Katholieke PABO in Zwolle.